وکیل

اختیارات قانونی دختر بعد از 18 سالگی چیست؟👧 + نفقه دختر بالای 18 سال⚖️

اکثر افراد گمان میکنند که دختران بعد از 18 سالگی نیز اختیاراتی از خود ندارند و تحت نظارت و حضانت پدر هستند. باید به خدمتتان برسانیم که این موضوع کاملا غلط است. دختران پس از سن قانونی، که همان 18 سال است، اختیارات زیادی دارند که در ادامه به بررسی دقیق تر آنها خواهیم پرداخت.. برای اطلاع از جزئیات اختیارات قانونی دختر بعداز 18 سالگی،  با این مقاله همراه باشید.

اختیارات قانونی دختر بعد از 18 سالگی چیست؟

سن قانونی در هر کشور

در ابتدا نیاز است  تا اطلاعاتی دررابطه با  سن قانونی در اختیار داشته باشیم. سن قانونی سنی است که بعد از آن فرد به دوره بزرگسالی وارد و از لحاظ قانونی به رسمیت شناخته می شود و از اختیارات یک فرد بالغ برخوردارخواهد بود.سن قانونی هر کشور از طرف دولت آن کشور به همه مردم اعلام می‌شود که معمولا 18 سال تمام برای هر دو گروه پسران و دختران می‌باشد.

اختیارات قانونی دختر بعد از 18 سالگی

حضانت دختر و پسر پس از 18 سال با والدین نخواهد بود؛ به عبارتی پس از رسیدن به سن 18 سال، فرد  ،مستقل می‌شود و  به سن قانونی می‌رسد.

تصور و عرف جامعهبر این مبنا است که دختران حتی پس از 18 سالگی نیز همچنان تحت حضانت پدر هستند ؛ در حالی که واقیت برخلاف این است  و دختران پس از سن 18 سالگی یک فرد مستقل به شمار میروند  و نیاز به حضانت ندارند.

استقلال افراد بالای 18 سال، چه دختر و چه پسر، کاملا قانونی است و چیزی برخلاف قوانین کشور نمی باشد. در ادامه به بررسی چند مورد از اختیارات قانونی دختر بعد از 18 سالگی خواهیم پرداخت.

زندگی و خانه مستقل

دختران پس از سن 18 سالگی حق تصمیم گیری برای زندگی خود را دارند و در صورت تصمیم  گیری به زندگی مستقل، می توانند  به مستقل و کاملا  جدا از خانواده زندگی کنند و در خانه خود مسکون شوند و خانواده وی حق شکایت یا ممانعتی را نخواهد داشت.

خروج از کشور

دختران 18 سال به بالا می‌توانند به شکل قانونی برای پاسپورت درخواست بدهند و از کشور خارج شوند و والدین، حق شکایت و ممانعت نخواهند داشت. ولی این قانون برای بانوان متاهل صدق نمی کند و  خانمی که دارای همسر است، برای درخواست پاسپورت و خروج از کشور نیازمند اجازه همسر خود است و همسر وی  اجازه ممنوع الخروج کردن او را خواهد داشت. دختران زیر 18 سال نیز، برای خروج از کشور نیاز به اجازه پدر دارند و بدون اجازه والد خود، حق خروج از کشور را نخواهند داشت.

کار و تحصیل در دانشگاه

دختران با سن قانونی، حق تحصیل در دانشگاه بدون نیاز و موافقت پدر یا مادر را دارا می باشند تا بتوانند آینده خود را بسازند و هیچ کسی نمی‌تواند مانع تحصیل فرزند دختر در دانشگاه شود.

همچنین، برای کارکردن و داستن شغل نیز،  نیز کسی حق مخالفت ندارد و فرزند دختر به اختیار خود و بدون اجازه و موافقت کسی، حق کار کردن در بیرون از خانه را خواهد داشت.

مسافرت و عمل های زیبایی

دختران بالای 18 سال برای مسافرت رفتن نیز به اجازه پدر یا مادرخود نیازی نخواهند داشت و به تنهایی قادر به سفر رفتن بدون نیاز به کسب اجازه، خواهند بود؛ در واقع دختران بالای 18 سال برای هیچ کدام از کار های روزمره خود، اعم از بیرون رفتن وتفریح و… ، نیاز به اجازه ندارند و می‌توانند در هر زمان که نیاز داشتند، به انجام کار مورد نظر خود بپردازند.

دختران بالای 18 سال حتی برای انجام عمل های زیبایی نیز نیازی به رضایت و اجازه پدر و مادر ندارند و به تنهایی قادر به تصمیم‌‌گیری خواهند بود.

ازدواج

تنها موضوعی که دختران 18 سال به بالا اختیار آن را خود به عهده ندارند و قواننی مربوط به آنها  با پسران متفاوت است،  ازدواج است.

دوشیزگان باکره بالای 18 سال نیاز به اجازه پدر یا جد پدری برای ازدواج دارند و بدون اجازه آنها قادر به ازدواج نخواهند بود؛ البته اگر پدر یا جد پدری به دلایل غیر منطقی و غیر موجه مخالف ازدواج هستند، اجازه ازدواج دختر از آنها گرفته و به دادگاه سپرده می‌شود و دوشیزه با معرفی کامل مردی که قصد ازدواج با او را دارد، می‌تواند اجازه دادگاه را برای ازدواج بگیرد و پس از گرفتن اجازه از دادگاه مدنی خاص، ازدواج آنها می‌تواند ثبت رسمی شود.

اگر پدر یا جد پدری فوت کرده باشند، دوشیزه نیاز به اجازه کسی برای ازدواج ندارد؛ زیرا اجازه ازدواج فقط به عهده پدر یا جد پدری است و محوّل به جد مادری، دایی ، عمو ، برادر و… نمی‌شود و حتی پدر یا جد پدری نمی‌تواند با وصیت نیز اجازه را به کس دیگری محوّل نماید. در صورت فوت پدر و جد پدری حتی نیاز به اجازه دادگاه نیست و دوشیزه از نظر قانونی قادر به ازدواج با فرد مد نظر خود خواهد بود.

سن قانونی‌ای برای تصمیم‌گیری ازدواج دختر توسط خودش وجود ندارد و دختر در هر سنی که باشد، تا باکره است نیاز به اجاره پدر یا جد پدری برای ازدواج خواهد داشت.

نفقه و حضانت دختر 18 ساله

نفقه جزو مهم ترین حقوق فرزندان به شمار می رود.  نفقه به معنای فراهم کردن نیاز های اولیه زندگی همانند،  خوراک و پوشاک و مسکن می باشد که فراهم کردن انها برعهده پدر خواهد بود.

نفقه فرزندان بالای 18 سال نیز با پدر است؛ البته در صورت وجود چند شرط زیر:

فرزند بعد از 18 سالگی استطاعت و توان مالی نداشته باشد.

فرزند برای تأمین نیاز های زندگی خود دشواری داشته باشد.

پدر توانایی مالی برای پرداخت نفقه داشته باشد.

پدر از لحاظ جسمی نقصی نداشته باشد.

حقوق پدر برای پرداخت نفقه کافی باشد.

اگر هر کدام از این شرایط وجود نداشته باشند،  پدر از پرداخت نفقه معاف خواهد بود.

حضانت فرزند دختر تا سن 7 سالگی با مادر است؛ ولی در شرایطی که  مادر صلاحیت کافی نداشته باشد، حق حضانت به پدر تعلق می‌گیرد.

سن 7 تا 9 سالگی که سن به بلوغ رسیدن دختر است،  حق حضانت با پدر می باشد؛ ولی اگر والد صلاحیت و کفایت لازم را نداشته باشد، این حق به مادر تعلق خواهد گرفت.

در سن 9 سالگی، از دختر برای زندگی آینده‌اش سوال خواهند پرسید و خود قادر خواهد بود تا  برای زندگی در کنار پدر یا مادر، تصمیم‌گیری نماید.

پس حضانت در سن 18 سالگی برای فرزند دختر به عهده هیچ‌کدام از پدر و مادر نیست و خود برای زندگی خود تصمیم خواهد گرفت.

اختیارات قانونی دختر بعد از 18 سالگی کدامند؟

کلام آخر

در این مقاله دریافتیم که دختر بعد از رسیدن به سن قانونی، به عنوان انسانی بالغ در نظر گرفته شده  و حقوق زیادی از جمله تنهابب سفر کردن، گرفتن پاسپورت، خروج از کشور، زندگی مستقل، تحصیل در دانشگاه، انجام عمل های زیبایی، کار در بیرون از منزل و… را به دست می‌آورد و در هیچ زمینه‌ای نیاز به اجازه  از فردی را نخواهد داشت؛ به غیر از  امر ازدواج، که نیاز به اجازه پدر یا جد پدری است. در پایان این نکته حائز اهمیت است که تمام مطالب این مقاله بر اساس قانون بوده و ربطی به عرف ندارد. امیدواریم این مطلب برای شما مفید بوده باشد.

امتیاز دهید

فاطمه موسوی

فاطمه موسوی هستم، دانشجوی رشته کامپیوتر. دو سال سابقه در نگارش و تدوین محتواهای مختلف در وب سایت ها و بلاگ دارم و همیشه قصدم از نوشتن محتواهای حقوقی جدای از علاقه ای که داشتم، این بود که تلاش کردم کمکی برای مخاطبینی باشم که خواننده نوشته هام هستن❤️

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

13 + بیست =

دکمه بازگشت به بالا