یکی از مهم ترین عوامل پیشرفت جامعه، تربیت افراد سالم و تواناست که بتوانند برای آینده جامعه تلاش کنند که بخش اعظم این تربیت و آموزش در خانواده، یعنی اصلی ترین بنیان جامعه، شکل میگیرد. ممکن است به هر دلیلی پدر و مادر نتوانند در کنار هم به تربیت فرزندان مشغول شوند و قصد جدایی داشته باشند؛ در چنین شرایطی بحث حضانت پیش خواهد آمد. در این شرایط بهترین راه مشورت با یک وکیل حاذق در حوزه حضانت فرزند است. برای دانستن شرایط حضانت و ویژگی های بهترین وکیل حضانت فرزند در کرج با ما همراه باشید.
برای دسترسی به ۱۰ تا از بهترین وکیل کرج کلیک کنید
حضانت به چه معناست؟
حضانت به معنای نگهداری و مراقبت از فرزندان است؛ شاید این تعریف، حمایت جسمی را به ذهن شما بیاورد ولی حمایت اخلاقی و روحی نیز مد نظر می باشد و شاید به مراتب از اهمیت بیشتری نیز برخوردار باشد.
قانون مدنی و حمایت از خانواده، حمایت و نگهداری از فرزندان را وظیفه و تکلیف والدین دانسته و درصورتی که والدی از حضانتی که به او سپرده شده امتناع ورزد، دادگاه به تقاضای والد دیگر، قیم، یکی از نزدیکان و یا مدعی العموم، نگهداری و حضانت را به والد الزام میکند. در صورت خودداری از انجام تکلیف، مجازات کیفری تعیین خواهد شد. دادگاه و قانون همیشه مصلحت فرزند را مد نظر قرار میدهند و به همین دلیل همواره حضانت را به والدی که آمادگی بیشتری برای این مسئولیت و وظیفه دارد، واگذار می نماید.
قطع به یقین حضانت فرزند در مرحله اول بر عهده پدر یا مادر قانونی فرزند است و این تکلیف تا زمان بلوغ فرزند ادامه خواهد داشت. در حقوق و قوانین ایران، دختر از 9 سالگی و پسر از 15 سالگی بالغ میشود. از آنجایی که در سنین پایین کودک به محبت مادری نیاز دارد، مطابق قانون حضانت و نگهداری فرزندی که والدین او جدا از هم زندگی میکنند، تا سن 7 سالگی مادر اولویت دارد و بعد از آن اولویت با پدر است. باید بدانیم ممکن است برای مصلحت فرزند این موضوع با توجه به شرایط قابلیت تغییر را خواهد داشت.
قوانین حضانت فرزند شامل چه مواردی است؟
مراحل دادخواست حضانت
بهتر است قبل از هر اقدامی به بهترین وکیل حضانت در کرج مراجعه کنید و از او راهنمایی بگیرید؛ سپس مانند دیگر دعاوی حقوقی باید از طریق دفاتر خدمات الکترونیک دادخواست خود را ثبت نمایید. مدارک لازم برای ثبت دادخواست، اصل شناسنامه و کارت ملی درخواست دهنده، اصل سند طلاق و شناسنامه فرزندان است؛ همچنین دلایل قابل اثبات برای عدم صلاحیت نیز باید در دادخواست ثبت شوند. بعد از ارجاع دادخواست به مراجع قضایی مربوطه و پیگیری های وکیل حضانت و طی کردن تمام مراحل قانونی، دادگاه رأی نهایی را به نفع یکی از والدین صادر می نماید. بعد از تعیین حضانت برای یکی از والدین، دادگاه برای والد مقابل حق ملاقات تعیین نموده که معمولا 24 الی 48 ساعت در هفته می باشد.
حضانت با توجه به شرایط و مدارک موجود و شرایط سنی فرزند به یکی از والدین سپرده خواهد شد؛ ولی در هر صورت نفقه بر عهده پدر می باشد. اگر پدر فوت کند یا توانایی مالی برای پرداخت نفقه نداشته باشد ، این مسئولیت بر عهده جد پدری است و اگر جد پدری نیز در قید حیات نباشد یا شرایط مالی نداشته باشد، پرداخت نفقه بر عهده مادر است.
موارد سلب حضانت فرزند
با فوت والدی که حضانت فرزند به عهده اوست، حضانت به والدی که در قید حیات است واگذار میشود. از دیگر شرایطی که حضانت از والد سلب میشود، جنون است. اگر مادری که عهده دار حضانت فرزند است، شوهر کند، حضانت از او سلب میشود و به پدر فرزند واگذار خواهد شد. حضانت فرزند در صورتی که محل زندگی تغییر کند نیز، ممکن است از والد سلب گردد..
هر زمان در اثرعدم مراقبت یا مشکل اخلاقی در والدی که کودک تحت حضانت اوست، سلامت و تربیت فرزند دچار مشکل شود، دادگاه میتواند به خواسته نزدیکان کودک یا قیم او و دستور ریاست قضایی تصمیمی به نفع فرزند بگیرد. مسئولیت ثابت کردن این شرایط بر عهده یک وکیل حضانت خوب و حرفهای می باشد.
برای مطالعه درمورد ۱۰ تا از بهترین وکیل خانواده در کرج کلیک کنید.
چند مورد از شرایط سلب حصانت فرزند عبارت هستند از:
اشتهار به فحشا و فساد اخلاقی
مبتلا بودن به بیماری های روانی به تشخیص پزشک قانونی
اعتیاد به مواد مخدر
سو استفاده از فرزند مانند مجبور کردن او به انجام شغل هایی که فساد اخلاقی دارند، نظیر تکدی گری یا دزدی و قاچاق
تکرر ضرب و جرح خارج از حد متعارف
مقررات سن حضانت
قبلا در قانون مدنی حضانت فرزند پسر تا 2 سالگی و فرزند دختر تا 7 سالگی با مادر بود؛ ولی در قانون جدیدی که به تصویب رسیده است، حضانت فرزندی که والدین او جدا شدهاند، چه دختر و چه پسر تا 7 سالگی بر عهده مادر می باشد و پس از آن به عهده پدر خواهد بود.
همانطور که گفته شد طبق قوانین ایران ، دختران در 9 سالگی و پسران در 15 سالگی به بلوغ میرسند و از حضانت والدین خارج میشوند و بدون دخالت قانون و دادگاه خانواده میتوانند برای حق حضانت خود تصمیم گیری کنند.
ویژگی های بهترین وکیل حضانت فرزند در کرج
وکیل حضانت مانند دیگر وکلا باید متخصص و با تجربه باشد و به تمامی تبصره ها و اطلاعات حقوقی در زمینه دعاوی خانواده تسلط داشته باشد تا بتواند به درستی روند پرونده را پیگیری نماید.
بهترین وکیل حضانت در کرج باید دارای بینش و آگاهی لازم باشد تا بتواند در کمترین زمان ممکن به بهترین نتیجه دلخواه برسد. بهترین وکیل حضانت در کرج باید بتواند با بررسی درست، اگر حضانت فرزند زیر نظر والدی دارای مشکلاتی است و منجر به صرر کودک می شود، آن را پیگیری و به دادگاه خانواده اثبات کند تا حضانت به والد دیگر واگذار شود.
برخی از روش های تشخیص بهترین وکیل حضانت در کرج عبارت هستند از:
تحقیقات در خصوص وکیل خانواده
مشورت با افراد متخصص در حوزه وکالت
داشتن صبر برای انتخاب یک وکیل حرفهای
کسب اطلاعات کافی در زمینه هزینه وکیل حضانت و در نظر گرفتن بودجه برای حق الوکاله وکیل
مشورت با وکلای مختلف و انتخاب از بین آنها
کلام آخر
در این مقاله به اتفاق یکدیگر اکثر شرایط حضانت فرزند را مرور کردیم و دانستیم حضانت فرزند تا 7 سالگی با مادر و پس از آن تا سن بلوغ فرزند، با پدر است مگر در شرایطی که عدم صلاحیت والد ثابت شود. همینطور دریافتیم که فرزند پس از سن بلوغ میتواند برای حق حضانت خود تصمیم گیری نماید و والد مورد نظر خود را انتخاب نماید. در تمام شرایط حقوقی برای مشورت با یک وکیل حرفهای، بیشترین تلاش خود را بکنید تا مبادا حقوقی از شما ضایع شود. از همراهی شما با این مقاله مچکریم.