مطالب حقوقیوکیل خانوادهوکیل طلاق

طلاق توافقی چیست؟💍 شرایط و قوانین طلاق توافقی⚖️【سال1403】✔️

 با وجود تمام ذهنیت‌های منفی‌ای که نسبت به طلاق وجود دارد و خیلی از افراد هنوز هم آن را به عنوان تابو به حساب می‌آورند، اما اگر شخص به این جمع‌بندی برسد که ادامه دادن زندگی مشترک آسیب بیشتری به همراه داشته و راه نجاتی هم برای ترمیم و اصلاح آن وجود ندارد، در این صورت طلاق بهترین کار است که در این میان یکی از بهترین  و آسان‌ترین انواع طلاق، طلاق توافقی می‌باشد. با ما در این مقاله از سایت وکلای کرج همراه باشید تا به بررسی کامل و همه‌جانبه طلاق توافقی بپردازیم.

طلاق توافقی چگونه انجام می‌شود

طلاق توافقی چیست؟

در پاسخ به این سؤال که طلاق توافقی چیست باید بگوییم که این طلاق، نوعی طلاق است که با توافق بین زوجین صورت می‌گیرد. در این نوع طلاق زوجین بر سر مهریه، جهیزیه، نفقه و اجرت‌المثل به توافق می‌رسند. این توافق همچنین می‌تواند درمورد حضانت فرزند نیز باشد. در واقع این نوع طلاق یکی از آسان‌ترین انواع طلاق است، زیرا از قبل زوجین به این توافق رسیده‌اند که می‌توانند از یکدیگر جدا شوند و هر دو نفر با این قضیه مشکلی ندارند؛ این امر دیگر مستلزم شکایت و اثبات نبوده و دادگاه صالح تنها بر صحت اجرای آن کمک می‌کند.

مراحل طلاق توافقی

در ادامه به بررسی مراحل طلاق می‌پردازیم.

  • در مرحله اول دو طرف درمورد نفقه، مهریه و حضانت فرزند توافق می‌کنند.
  • ثبت‌نام در سامانه تصمیم و ثبت اطلاعات در سامانه
  • غربالگری
  • ثبت دادخواست طلاق به‌صورت توافقی
  • احراز بارداری یا باردار نبودن زوجه که در دادگاه پذیرفته می‌شود
  • شرکت در جلسات متعدد دادگاه
  • دریافت گواهی عدم امکان سازش
  • مراجعه به دفتر طلاق برای جاری شدن صیغه و مهر خوردن شناسنامه

شرایط طلاق توافقی

رویه و شرایط این‌ نوع طلاق، چنین است که در ابتدا از زن و شوهر درمورد توافق طلاق پرسیده می‌شود و سپس آنها باید صورت‌جلسه را امضا کنند. در ادامه به وکالت از زوجین دادخواست طلاق ثبت می‌شود. با توجه به الکترونیکی شدن این روند امکان این وجود دارد که به صورت غیرحضوری دادخواست خود را ثبت کنند. در واقع افراد می‌توانند درخواست خود را در سامانه ثنا ثبت کنند.

چگونه طلاق توافقی بگیریم؟

چطور به صورت توافقی طلاق بگیریم؟

سؤال مهمی که برای زوجین پیش می‌آید این است که چطور به صورت توافقی طلاق بگیریم؛ در ادامه همین موضوع را بررسی خواهیم کرد.

طلاق توافقی می‌تواند به دو صورت انجام گیرد، اول اینکه با وکیل یا بدون وکیل می‌تواند انجام شود که در این صورت برای هر کدام توضیح جداگانه‌ای وجود دارد. در صورتی که حوصله و زمان انجام مراحل طلاق توافقی از جمله جلسات مشاوره و غربالگری را ندارید، شایسته است که از یک وکیل طلاق توافقی کمک بگیرید. در صورتی که وکیل شما ماهر و متخصص باشد نیاز به حضور شما در هیچ یک از مراحل طلاق توافقی نیست. همچنین مراحل طلاق شما در کوتاه‌ترین زمان ممکن انجام می‌شود. نوع دوم طلاق توافقی به صورت بدون وکیل است. در صورتی که شما قصد دارید از وکیل برای انجام طلاق توافقی خود کمک نگیرید، باید تمام مراحل طلاق را به صورت شخصی انجام دهید. این مراحل شامل غربالگری، رفتن به جلسات مشاوره و سایر اقدامات است.

بعد از اینکه ثبت نام را انجام دادید، به شما نوبت می‌دهند تا در این مراکز حضور یابید که حدوداً چهار تا شش جلسه از شما زمان می‌گیرد. بعد از این مرحله با در دست داشتن مدارک هویتی هر دو طرف و سند ازدواج به دفاتر خدمات الکترونیک قضایی مراجعه و دادخواست طلاق توافقی خود را ثبت کنید. سپس دادگاه زمان را برای شما مشخص می‌کند تا به قاضی مراجعه کنید. در نهایت برگه عدم سازش برای شما صادر می‌شود. در واقع این برگه بدین معنی است که دادگاه اجازه جای شدن صیغه  طلاق را به دفاتر طلاق می‌دهد. خانم و آقا می‌توانند تا سه ماه بعد از دریافت این برگه برای جاری شدن صیغه طلاق اقدام کنند. در واقع این فرایند حدود شش تا نه ماه به طول می‌انجامد.

طلاق توافقی چقدر زمان می‌برد؟

یکی از چیزهایی که برای زوجینی که می‌خواهند طلاق بگیرند حائز اهمیت است این است که طلاق توافقی چقدر زمان می‌برد. پاسخ سؤال شما این است که بسته به اینکه این کار توسط خود اشخاص انجام شود یا وکیل ایشان، مدت زمان متفاوت است که در خوش‌بینانه‌ترین حالت ممکن بین شش تا نه ماه طول می‌کشد. در واقع زوج یا زوجه باید طی این مدت برگه عدم امکان سازش را دریافت کرده و طی سه ماه پس از دریافت این برگه برای جاری شدن صیغه طلاق اقدام کنند. اما اگر پرونده خود را به دست وکیل بسپارید، بسته به تجربه و مهارت ایشان ممکن است بیست تا شصت روز کاری طول بکشد و درضمن نیازی هم به حضور زوجین نیست.

قانون جدید طلاق توافقی

این نوع طلاق در قانون، دستخوش تغییراتی بوده است. در واقع فرایند طلاق بسیار طولانی‌تر و سخت‌تر از قبل شده است. دلیل سختی و طولانی شدن این روند این است که زوجین به صورت اجباری باید در جلسات مشاوره شرکت کنند. پس از جلسات مشاوره، اگر باز هم زوجین نتوانستند با هم به توافق برسند، گواهی عدم سازش صادر می‌شود. بر اساس بخشنامه جدید بعد از صادر شدن برگه عدم سازش، زوجین تا سه ماه اجازه دارند که برای جاری شدن صیغه طلاق اقدام کنند. همة اینها در صورتی انجام می‌شود که به مشاوره برای طلاق رفته باشید.

مشاوره اجباری در طلاق توافقی

همان‌طور که پیش‌تر توضیح دادیم یکی از مراحل طلاق، رفتن به مشاوره است. به این مشاوره، مشاوره اجباری طلاق توافقی گفته می‌شود. این جلسات مشاوره برای زوجینی که قصد طلاق دارند توسط دولت تدارک دیده می‌شود. اما از آنجایی که میزان درخواست طلاق بالا رفته و تعداد جلسات مشاوره هم زیاد است، معمولاً این جلسات چند ماه بعد از درخواست زوجین تشکیل می‌شود.

در این جلسات انواع تست‌های شخصیت گرفته می‌شود تا به این نتیجه برسند که شما به تعداد جلسات بیشتر مشاوره نیاز دارید و نیازی به گرفتن طلاق نیست. این جلسات معمولاً بین چهار تا شش جلسه هستند که معمولاً با توجه به پیشروی شما ممکن است جلسات بیشتری هم به طول انجامد.

مهریه در طلاق توافقی

مهریه در طلاق توافقی

مهریه در طلاق توافقی یکی از مهم‌ترین چیزهایی است که خانم یا آقا باید بر سر آن به توافق برسند. در واقع هر توافقی در مورد مهریه که زوجین انجام داده باشند نزد دادگاه محترم شمرده می‌شود. مثلاً زوجین می‌توانند توافق کنند که به جای مهریه، خانه به زن تحویل داده شود یا اینکه مهریه به صورت کامل پرداخته شود.

اگر برای شما هم این سوال پیش می‌آید که بعد از طلاق هم میشود مهریه گرفت یا نه، جواب این است که بستگی به توافق زوجین دارد؛ مثلا بعضی از زوجین توافق میکنند که بعد از طلاق هم مهریه پرداخت شود. در صورتی که مرد قسمتی از مهریه را پرداخت نکرده باشد در صورت توافق میتواند بعد از طلاق آنها را پرداخت کند. اما این نکته را به خاطر داشته باشید که همچنین خانم میتواند به‌صورت توافقی مهریه را ببخشد و هیچ پولی از آقا دریافت نکند.

مهریه کامل در صورتی به زن تعلق می‌گیرد که رابطه زناشویی بین مرد و زن بوده باشد. اما نکته جالب توجه اینجاست که اگر زن و مرد با هم عقد کرده باشند و در دوران عقد به سر ببرند ولی رابطه زناشویی هم نداشته باشند، زن این امکان را دارد تا مهریه خود را به طور کامل دریافت نماید.

حضانت فرزند در طلاق توافقی

پرسشی که برای زوجینی که قصد طلاق دارند پیش می‌آید این است که حضانت فرزند در طلاق توافقی با کیست؟ جواب این سؤال این است که حضانت فرزند با توافق بین زوجین صورت می‌گیرد؛ یعنی زوجین با هم توافق می‌کنند که کدام‌یک حضانت فرزند خود را بر عهده بگیرند. اما در صورتی که نتوانند به این توافق برسند، دادگاه خانواده برای آنها تصمیم خواهد گرفت. به طور کلی حضانت فرزند تا هفت سالگی به دست مادر بوده و پس از پایان هفت سالگی، پدر تا سن بلوغ حضانت فرزند را بر عهده در دارد. یعنی برای دختران تا نه سالگی و برای پسران تا پانزده سالگی. البته اگر در طول این مدت پدر صلاحیت نگهداری فرزند خود را نداشته باشد، حضانت فرزند را به مادر می‌دهد. یعنی اینکه پس از سن بلوغ خود کودک تصمیم می‌گیرد که با پدر بماند یا مادر. شرایط طلاق توافقی با بچه فرقی با طلاق بدون داشتن فرزند ندارد. همچنین اگر مادر بعد از طلاق، ازدواج مجدد کند، در صورتی که حضانت فرزند در دست او باشد؛ حضانت از او سلب نمی‌شود و می‌تواند به حضانت از فرزند خود ادامه دهد.

حق طلاق در طلاق توافقی

در واقع همان‌طور که می‌دانید داشتن حق طلاق در طلاق توافقی توسط زن یک مزیت برای او محسوب می‌شود. زیرا با داشتن حق طلاق، زن راحت‌تر می‌تواند از شوهر خود جدا شود و فرایند طلاق را به حداقل زمان ممکن می‌رساند. در صورتی که مرد قبل از درگیری حق طلاق را به زن داده باشد این فرایند به مراتب تسهیل میابد. بعضی از زنان از همان ابتدای ازدواج یعنی در محضر عقد حق طلاق را از مرد می‌گیرند و این یک حرکت زیرکانه است زیرا اگر چند سال بعد زندگی مشترک آنها جوری به مشکل خورد که دیگر هیچ راهی برای ادامه آن وجود نداشت، زن به‌وسیله این حق طلاق به راحتی می‌تواند از شوهرش طلاق بگیرد.

تأثیر وکیل طلاق در طلاق توافقی

در صورتی که زن یا مرد حوصله یا وقت این را نداشته باشند که شخصاً برای کارهای طلاق توافقی خود اقدام کنند، می‌توانند امور خود را به یک وکیل ماهر و متخصص در این زمینه بسپارند تا کارهای مربوط به طلاقشان را انجام دهد. در واقع وظیفه وکیل طلاق این است که به خوبی پرونده طلاق را بررسی کند و کارهای اداری و دادگاهی مربوط به طلاق توافقی را ریز به ریز انجام دهد. تأثیر وکیل طلاق در طلاق توافقی این است که این روند را به کوتاه‌ترین زمان ممکن می‌رساند و با مهارت خود در دادگاه حضور می‌یابد که نیازی به حضور زن و مرد نیست که عدم حضور زن و مرد در دادگاه این مزیت را دارد که درگیری بین آنها کاهش یابد. درنهایت، داشتن وکیل طلاق به زوجین این کمک را می‌کند تا بتوانند در کوتاه‌ترین زمان، طلاق خود را گرفته و زندگی مشترک خود را به پایان رسانده. البته با اینکه طلاق آخرین راه نجات است ولی تنها راه نجات نیست و شما می‌توانید با کمک گرفتن از یک مشاور و متخصص مشکلات زندگی مشترک خود را به خوبی حل کنید و به زندگی مشترک خود ادامه دهید.

مدارک مورد نیاز برای طلاق توافقی

 در ادامه مدارک مورد نیاز برای این نوع از طلاق را برای شما شرح می‌دهیم:

  • اصل عقدنامه یا رونوشت عقدنامه: (از اصلی‌ترین مدارک مورد نیاز داشتن عقدنامه یا رونوشت آن است.)
  • اصل شناسنامه زوج
  • اصل شناسنامه زوجه
  • کپی کارت ملی زوج
  • کپی کارت ملی زوجه
  • وکالت نامه طلاق (درصورتی که حق طلاق با زن باشد.)
  • توافق نامه زوجین در مورد مهریه، نفقه و…
  • گواهی عدم بارداری زوجه
  • گواهی بکارت از پزشکی قانونی
  • نظر مشاور در مورد طلاق زوجین

مدارک مورد نیاز برای این طلاق به شرح بالا میباشد. لازم است که با در دست داشتن تمام مدارک فوق به دادگاه مراجعه کرده یا مدارک فوق را به وکیل طلاق خود تحویل دهید.

هزینه طلاق توافقی

 هزینه طلاق توافقی شامل هزینه‌های دادرسی، هزینه‌های دفاتر اسناد رسمی، هزینه‌های آزمایش بارداری و بکارت، هزینه‌های وکیل (اختیاری) و سایر هزینه‌های جانبی مانند رفت‌وآمد و غیره می‌شود. شما می‌توانید با بررسی و تخمین هزینه‌های هر یک از این مراحل و اقدامات، هزینه احتمالی خود را حساب کنید.

همه چیز درمورد طلاق توافقی

کلام آخر

همان‌طور که در مقاله گفته شد طلاق تنها راه نیست، بلکه فقط آخرین راه است. تنها زمانی تصمیم به طلاق بگیرید که دیگر هیچ راهی وجود ندارد و به در بسته خورده‌اید. با این حال می‌توانید از یک مشاور کمک بگیرید تا مشکلات شما به حداقل ممکن برسد اما اگر با وجود مشاور هم کارتان به جایی نرسید می‌توانید برای طلاق توافقی اقدام کنید. ما در این مقاله از سایت وکلای کرج  تلاش کردیم که با قرار دادن اطلاعات در دست شما، شما را با روند این نوغ از طلاق آشنا کنیم تا راحت‌تر بتوانید برای خود تصمیم بگیرید.

5/5 - (3 امتیاز)

علی هاشمی

من علی هاشمی هستم، «کارشناس تولید محتوای متنی» داستان من از اونجایی شروع میشه که متوجه شدم وقتی پای نوشتن میشینم، دیگه متوجه گذر زمان نمی‌شم. میدویند چرا؟ چون نویسندگی در مرکز استعداد، علاقه و ارزش‌های فردی من قرار داره و بوسیلۀ اون میتونم یک فرد مؤثر و ارزشمند برای مردم و جامعه باشم.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

پنج × 2 =

دکمه بازگشت به بالا