مطالب حقوقی

در طلاق توافقی چه چیزهایی به زن تعلق می گیرد؟⚖️+ انواع حقوق زن ✅

طلاق توافقی طلاقی است که در آن زن و شوهر هر دو موافق هستند که از هم طلاق بگیرند و به زندگی مشترکشان پایاین بدهند. اولین شرط برای طلاق توافقی، موافقت هر دو نفر برای طلاق است؛ در واقع برای گرفتن طلاق توافقی باید زن و شوهر بر روی مواردی از زندگی مشترکشان مانند مهریه، نفقه، جهزیه، حضانت فرزندان و…به توافق برسند. در این توافقات، تعین می کنند که در آینده هر کدام از زن و مرد چه حقوق و تعهداتی را باید رعایت نمایند. در صورتی که هر یک از زوجین به دلایلی، موافق با طلاق نباشند دیگر طلاقشان توافقی نیست و از شرایط آن برخوردار نمی شود. در ادامه به برسی اینسوال خواهیم پرداخت که در طلاق توافقی چه چیزهایی به زن تعلق می گیرد؟ . با ما تا انتها همراه بمانید.

انواع حقوق زن در طلاق توافقی

انواع حقوق زن در طلاق توافقی می تواند مواردی شامل مهریه، نفقه، حضانت فرزندان، اجرت المثل، ایام مشترک زندگی، جهزیه و… باشد که این ها تفاوتی با دیگر انواع طلاق ندارند و در صورتی که زن درخواست کند، مرد باید نسبت به روشن کردن وضعیت آن ها اقدام نماید. بر اساس قوانین کشورهای اسلامی، مرد می تواند بعد از پرداخت کردن حق و حقوق قانونی زن هر زمان که بخواهد نسبت به طلاق وی اقدام کرده و از او جدا شود. اما اگر زن بخواهد به صورت یک طرفه از مرد جدا شود، باید دلایل محکمه پسند و قانونی، منطبق با دلایل درج شده در عقد نامه یا مفاد قانون طلاق به مراجع ذی صلاح ارائه دهد.

با توجه به اینکه زن و مرد در طلاق توافقی برای پایان دادن هر چه زود تر به زندگی مشترکشان و همچنین برای کوتاه تر شدن زمان طلاق و دوری از پیچ و خم های اداری به این روش رضایت می دهند، اما این کار موجب از بین رفتن حق و حقوق قانونی زن نمی شود و زن می تواند قبل از جاری شدن صیغه طلاق حقوق مالی خود مثل نفقه، نحله، اجرت المثل، مهریه، استرداد جهزیه، حق مسکن و… را از زوجه طلب و دریافت کند.

طلاق توافقی چه چیزهایی به زن تعلق می گیرد؟

توضیح انواع حقوق در طلاق توافقی

مهریه: مهریه از جمله حقوقی است که بعد از جاری شدن صیغه عقد و ثبت آن به صورت قانونی به زن تعلق می گیرد و مالک آن می شود؛ به این صورت که زن می تواند هر زمان که اراده کند آن را از مرد طلب نماید و بر اساس قانون مرد نیز موظف است که مهریه او را پرداخت کند؛ به عبارت دیگر، مهریه یکی از حقوقی است که بعد از جاری شدن صیغه عقد به زن تعلق می گیرد و فقط زمانی می تواند منتفی شود که زن بدان رضایت دهد. نکته حائز اهمیت این است که حتی بعد از مرگ هم اموال باقی مانده او قابل مطالبه و وصول خواهند بود. میزان مهریه در طلاق توافقی با انواع طلاق های دیگر تفاوتی ندارد مگر اینکه در توافقات بین زن و شوهر بر سر مسائلی مثل حضانت فرزندان،  ممکن است از دریافت مهریه خود چشم پوشی کرده باشد.

نفقه: نفقه یکی از حقوق قانونی زن در انواعی از طلاق، از جمله طلاق توافقی، می باشد که در صورت مطالبه زن، با توجه به شرایط و ارائه مدارک لازم، زوجه یا مرد موظف به پرداخت آن است و تا لحظه ای که رضایت زن در این مورد تامین نشود ضیغه اطلاق در دفترخانه طلاق بین زن و مرد جاری نمی شود.

اجرت المثل: اجرت المثل یکی دیگر از حقوق قانونی زن به شمار می رود که در لغت به معنای دستمزد و مزد کار است. به این معنا که اگر زن کاری بیشتر از مسائل زناشویی یا وظایف عرفی و شرعی انجام داده باشد و خواستار دریافت هزینه این اعمال باشد، مرد باید آن را پرداخت کند.

نحله: نحله در لغت به معنای بخشش و در اصطلاح حقوقی به معنای مبلغی است که زوج بر اساس دارایی اش باید با توجه به سنوات زندگی مشترک و نوع کارهایی که زوجه در خانه او انجام داده است، از باب بخشش یا نحله به او واگذار کند.

استرداد جهزیه: استرداد جهزیه به معنای اقدام قانونی زن  برای پس گرفتن اموالی است که در ابتدای زندگی مشترکشان تحت عنوان جهزیه به همراه خود به منزل شوهر برده است. استرداد جهزیه می تواند به صورت دو روش اقامه دعوا در دادگاه با ارائه درخواست استرداد جهزیه یا با توافق طرفین انجام شود.

حق تامین مسکن: حق تامین مسکن، یکی از حقوق مالی زن است؛ به این معنا که زن باید در خانه ای که شوهر برای او تهیه کرده است، زندگی کند؛همچنین قانون گذار بر اساس ماده 1107قانون مدنی حق مسکن را از موارد نفقه قرار داده است؛ به گونه ای که شوهر موظف به تهیه مسکن باشد.

حضانت فرزندان: حضانت فرزندان یکی دیگر از حقوق قانونی زن است که تا سن 7 سالگی با مادر است و بعد از 7سالگی به پدر واگذار می شود. حضانت پسر از 7سالگی تا 15سالگی پایدار است وپس از آن، خود فرد یا قانون در این مورد تصمیم می گیرد. ولی دختر ها از سن 7 تا 9 سالگی با پدر هستند و بعد از سن بلوغ، بسته به تصمیم دختر یا دادگاه می باشد.

شرایط طلاق توافقی چیست؟

اگر شرایط زندگی مشترک به قدری دشوار باشد که هم زوج و هم زوجه، آینده و زندگی خود را در جدایی از هم ببینند، باید برای طلاق توافقی اقدام نمایند. قبل از هر گونه مراجعه به مراکز مربوطه، ابتدا زن و مرد باید توافق نامه ای را تنظیم کنند. طرفین طلاق در این توافق نامه باید بر سر مسائلی که پیش از این گفته شد، به توافق برسند. نکته لازم به ذکر در ثبت درخواست طلاق توافقی، اقدام هم زمان زن و مرد برای تکمیل فرم ها  و تشکیل پرونده ها است. این زمان بندی، توافق نظر زوجین بر امر طلاق و وجود توافق‌نامه ای بر این مبا را، برای مقام قضایی آشکار می کند.

 شروط طلاق توافقی

کلام آخر

در این مقاله سعی شد تا به بررسی این بپردازیم که در طلاق توافقی چه چیزهایی به زن تعلق می گیرد؟فرآیند دادرسی به طلاق توافقی با ثبت همزمان دادخواست مربوطه در دفاتر خدمات قضایی توسط زوج و زوجه آغاز می شود؛  قبل از ثبت این دادخواست زوجین باید طی توافق نامه ای  بر سر مسائل مهمی مثل حضانت فرزندان که به هردوی آنها مربوط است، به توافقی برسند. مواردی که می توانند طی طلاق توافقی به زن تعلق بگیرد، عبارتند از مهریه، نفقه، جهیزیه، حضانت فرزندان پیش از هفت سالگی و نیمی از اموال‌ در صورت تعهد به شروط دوازده گانه ضمن ازدواج. امیدوارم که این مقاله برای شما مفید بوده باشد.

امتیاز دهید

فاطمه موسوی

فاطمه موسوی هستم، دانشجوی رشته کامپیوتر. دو سال سابقه در نگارش و تدوین محتواهای مختلف در وب سایت ها و بلاگ دارم و همیشه قصدم از نوشتن محتواهای حقوقی جدای از علاقه ای که داشتم، این بود که تلاش کردم کمکی برای مخاطبینی باشم که خواننده نوشته هام هستن❤️

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

19 − 12 =

دکمه بازگشت به بالا